HET GOUD VAN DE ZWENDELAAR

DOOR ALAIN AYROLES EN JUANJO GUARNIDO

Het grote succes uit Frankrijk door Alain Ayroles (Sabels en Galjoenen) en Juanjo Guarnido (Blacksad). Vijf jaar werkten deze gepassioneerden stripmakers aan hun megaproject, dat nu eindelijk in het Nederlandse taalgebied verschijnt.

Bestel het album

De onverbeterlijke, maar uiterst sympathieke, schurk don Pablos verhaalt ons over zijn schelmenavonturen. Terwijl hij afwisselend armoede en rijkdom op zijn pad vindt, leiden zijn avonturen hem van achterbuurten naar paleizen, van de bergtoppen van de Andes naar de oevers van de Amazone, tot die ene mythische plek waar alle dromen samenkomen: Eldorado!

ISBN 978-90-8886-551-0 (REGULIER) | 160 pagina’s | € 39,95
ISBN 978-90-8886-674-6 (LUXE) | 176 pagina’s | € 69,95

 

De luxe editie verschijnt in een oplage van 400 exemplaren met dossier. Elk exemplaar bevat een genummerde en door Ayroles en Guarnido gesigneerde prent.

PRACHTIG TEKENWERK

De LUXE uitgave bevat naast het verhaal in beeld ook een dossier waarin de makers vertellen hoe ze dit enorme project tot een goed einde hebben gebracht.
Dit boek verschijnt begin december maar is al wel te reserveren via dit formulier!

Bekijk de preview

DE MAKERS VAN HET GOUD VAN DE ZWENDELAAR

Wat zou er gebeuren als scenarist Alain Ayroles bekend van Sabels en Galjoenen de handen in elkaar zou slaan met tekenaar Juanjo Guarnido bekend van de detectivestrip Blacksad? Het resultaat is een lijvig oneshot, een soort vervolg op de Spaanse klassieker Vida del Buscon, in het Nederlands vertaald als Het goud van de zwendelaar.

“Ik heb voorgesteld om iets te doen met Vida del Buscon, één van de meesterwerken uit de Spaanse traditie van schelmenromans. Deze roman werd geschreven door Francisco de Quevedo, een tijdgenoot van Cervantès. Hij schreef dit avonturenverhaal omstreeks 1604. Het is trouwens het enige boek dat hij ooit geschreven heeft.”

“We willen zeker niet meesurfen op het succes dat de roman heeft en zo een snelle manier vinden om hoge verkoopcijfers te halen. We zijn echt met heel veel respect voor het werk en het genre aan de slag gegaan. We hebben er al onze kennis en vaardigheden die, we de voorbije jaren in het maken van strips verzameld hebben, proberen in te leggen. Ik beschouw ons werk echt als een hommage aan het genre van de schelmenroman en het werk van Quevedo.”